K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
Trimmen en advies aan huis

Workshops en lezingen

Verkoop kammen als je de vacht van je dier goed bij wilt houden, inclusief advies over frequentie en manier van kammen en het hanteren van het het dier tijdens het kammen. Neem contact op voor de prijs van de diverse kammen.


Lezingen over kattengedrag en konijnengedrag of een workshop over trimmen: op informele, speelse manier en met goed te begrijpen taal, houd ik presentaties over katten- en konijnengedrag. Dit is meestal bij een dierenarts of dierenasiel. Hierdoor leer je beter observeren wat jouw dier wil en krijg je informatie over de oorzaken en oplossingen van bepaalde problemen. Neem contact op voor meer informatie.

Kosten

Lezingen/workshops: neem contact op.

Reiskosten: € 0,35 per kilometer vanaf mijn huis tot ik weer thuis ben en alle kilometers die ik ondertussen voor jou maak. 
Het aantal kilometers wordt bepaald door de kilometers dat de routeplanner van mijn telefoon aangeeft. 

Parkeerkosten en kosten van dierenarts en spullen moeten door u worden voldaan. 

Alle prijzen zijn inclusief BTW.
Ik heb wisselgeld terug van € 50,--.


Evaluaties lezingen


 

 Presentatie over kattengedrag was een succes!! 

De aanwezige vrijwilligers van het Dierentehuis 's-Hertogenbosch waren erg enthousiast! Reacties die ik kreeg waren: 

'een lezing zonder poespas, duidelijk en interessant zonder moeilijke woorden'. 

'Bedankt voor de leuke en leerzame avond! Je hebt een heleboel verteld en ik zou nog wel veel meer willen weten. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!' 

'Ik vond het een leuke en gezellige workshop. Nogmaals bedankt!'

'Woensdagavond een interessante bijeenkomst over kattengedrag gehad in het Dierentehuis in Den Bosch. Corine gaf ons veel handige en nieuwe informatie. Ik dacht dat ik al een behoorlijke katten-kenner was, maar er kwamen veel zaken voorbij waarvan ik nog niets/niet veel wist. Door katten goed te observeren kun je echt veel achterhalen. Ik probeer mijn eigen katten nu beter te 'lezen', om zo nog beter te begrijpen hoe ze zich voelen en wat ze willen. Zeker ook toepasbaar tijdens mijn vrijwilligerswerk in het Dierentehuis. Dank je wel Corine, voor de leerzame en leuke avond!! Ook namens Dizzy en Bob, die genieten van de lekkere proefpakketjes en hopelijk ook van mijn scherpere observaties :) Veel groetjes,'


'Beste Corine, ik heb genoten van de informatie avond over kattengedrag in het dierentehuis! Ik vertroetel daar de katten, en kan uw informatie goed gebruiken. Nog bedankt! En doe de groetjes aan uw eigen poezen.'


Lezing over kattengedrag


De vrijwilligers van het dierenasiel Breda waren benieuwd. Zouden ze nog wat nieuws opsteken? Dat is gelukt. Deskundigheidsbevordering aan mensen die met dieren werken is belangrijk. Daar werk ik dan ook graag aan mee, door te vertellen over kattengedrag: observeren, houdingen, gezichtsuitdrukkingen en probleemgedrag. Bep de Wijs, coördinator van de nazorg mailde de dag erna het volgende: 

‘Ik heb inmiddels al diverse reacties gehad en die waren allemaal erg positief. Ze hadden veel geleerd vertelden ze, ondanks dat ze echte kattenliefhebbers zijn en dachten dat ze al veel wisten over katten! Ook vonden ze de tas met inhoud erg leuk. Ik kon merken dat jij dit vaker doet want je staat heel erg relaxed alles te vertellen met af en toe een grapje tussendoor, altijd leuk.’´Kattenlezing was een succes´

Dit staat op de website van dierenkliniek Hoogveld, waar ik een presentatie hield over kattengedrag.
Workshop en lezing over konijnen trimmen

"Veel geleerd en erg interessant". Dat hoorde ik het meeste terug na afloop van de presentatie die ik gaf over konijnen trimmen op 26 september 2015 bij trimsalon Mirotrim. Het theoretische gedeelte werd gevolgd door mijn demonstratie over het vasthouden van konijnen op de trimtafel. "Nooit op de rug  leggen!" was mijn krachtige pleidooi. Lees hier wat Stichting Konijnen Belangen over deze middag schreef.


  

De jeugd van tegenwoordig...

"Minder theorie". Dat was een opmerking die ik meerdere malen hoorde van de studenten. Volgende keer zal ik daar proberen rekening mee te houden als ik weer op een MBO college een lezing / workshop geef. Maar uitleg over houding, gedrag en stresssignalen is onontbeerlijk wil je een konijn kunnen begrijpen. En goede materialen zijn zo belangrijk bij de vachtverzorging. En wat te denken van ontsmetten? Of je eigen gezondheid als je gebeten bent? Ik heb zoveel te vertellen! Maar ach, jongeren van nu houden van filmpjes en plaatjes... doen en actie. Of was ik vroeger ook zo?


Lezing voor Stichting KonijnenBelangen

Eind april 2016 gaf ik een lezing over konijnen trimmen voor Stichting KonijnenBelangen. De inhoud was breed omdat er bij trimmen zoveel meer komt kijken dan alleen vachtverzorging. Door de reactie van een konijnen trimster in de zaal bleek dat haar mening over sommige aspecten van het trimmen verschilde van de mijne. Hieruit blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is om verschillende cursussen te volgen. Hierdoor kun je je eigen weg kiezen. Klik hier voor wat Stichting KonijnenBelangen in hun boekje schreef over de lezing